Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



Детальніше

01.10.2019

Зустріч керівництва МОЗУ з управлінцями у сфері охорони здоров’я

Відбулася зустріч керівництва МОЗ України та представників департаментів і управлінь охорони здоров’я з усіх регіонів країни, на якій обговорили пріоритети розвитку медичної галузі, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Для ефективного впровадження змін важливими є чітко визначені спільні пріоритети, які присутнім окреслила Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька:

1. Розвиток громадського здоров’я, а саме поліпшення санітарного епідемічного благополуччя в країні та сприяння здоровому способу життя.

2. Якісна медична допомога, ефективність якої напряму залежить від трьох взаємопов’язаних складників: ефективної та своєчасної медичної допомоги, доступних ліків і кваліфікованих кадрів.

3. Порятунок життів. За цим напрямом фокус спрямовано на покращення надання екстреної медичної допомоги, доступності трансплантації та розвитку паліативної допомоги.

 На сьогоднішній день існує достатньо проблем, які гальмують ефективність реалізації медичної реформи в країні, на що вказує документ, який ДОЗи надіслали напередодні наради в міністерство. У ньому прописано більше ста нагальних потреблем, які потребують термінового вирішення. Перше з них: 

1.  Відсутність продуктивної взаємодії між структурними підрозділами ОДА з питань охорони здоров’я та Міністерством. Як наголошували керівники ДОЗів, в останні два роки, з часу впровадження реформи, такого діалогу не було.

2.  Недосконалість законодавчої бази для реалізації пілотного проекту «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 350-р «Деякі питання створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя»;

3.  Відсутність єдиного, стандартизованого підходу для лікування будь-яких захворювань, незважаючи на місце надання медичної допомоги;

4.  Відсутність затвердженого основного табеля оснащення багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, інших лікарень, які входять до складу госпітального округу, тощо.

 

 За інформацією МОЗ України 



Про керівника


Тецька Ірина Станіславівна ...

Приймальня

немає новин.

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627293031

Фотодокументи