Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



Детальніше

20.01.2020

Делегати від Всеукраїнського профспілкового віче пішли до влади

Учасниками Всеукраїнського профспілкового Віче прийнято резолюцію, яку сьогодні делегатами від мільйонів трудівників передано до Офісу Президента України В.Зеленського, Верховної Ради України і КМУ.

У документі наголошено, що обираючи нову владу: Президента, Верховну Раду, якою призначено Уряд України, трудящі люди, як виборці, щиро сподівались на масштабні позитивні зміни, розвиток економіки, створення нових робочих місць з гідною заробітною платою і належними умовами праці, відкриття трудової перспективи для молоді у своїй країні. Ветерани праці очікували належного матеріального забезпечення за свій багаторічний трудовий стаж.

Але очікування людей не виправдались.

Економіка ще швидше котиться у прірву.

Замість рішучого подолання кризи, відродження національної промисловості, її державної підтримки і замовлень, забезпечення роботою безробітних українців, наповнення державного і місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів за підтримки слухняних депутатів Верховної Ради зосередились на проведенні антисоціальних реформ, урізання державних соціальних програм і гарантій, руйнування системи державного соціального страхування і соціального захисту населення.

Учасники Всеукраїнського профспілкового віче

ЗАЗНАЧИЛИ:

1. Так звана «трудова реформа» Кабінету Міністрів України, Міністра економіки Милованова Т.С., голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьякової Г.М. і частини інших народних депутатів України – це брутальне порушення трудових прав людини, руйнування збалансованої законодавчої системи трудових прав і гарантій, ігнорування норм Конституції України, європейського і міжнародного права.

2. Поспішними та не виваженими змінами законодавства про працю, про професійні спілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Кабінет Міністрів України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи, змушує профспілки до вжиття різних форм протестних дій, аж до організації страйків, що не сприятиме ні залученню іноземних інвестицій в українську економіку, ні її сталому розвитку.

ЗВЕРНУЛИСЬ:

До Всеукраїнських профспілок, первинних, територіальних профспілкових організацій та об’єднань:

Підтримати Резолюцію Всеукраїнського профспілкового віче та невідкладно провести обговорення ситуації щодо посилення наступу на трудові, соціальні і профспілкові права та розгорнути в трудових колективах підприємств, організацій, установ інформаційну кампанію через ЗМІ, Інтернет видання, соціальні мережі щодо так званої «трудової реформи» Уряду, втручання в закону діяльність профспілок, згортання соціальних гарантій.

Текст Резолюції додається

 



Про керівника


Тецька Ірина Станіславівна ...

Приймальня

немає новин.

Календар подій

Попередні February - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
0304
05
06070809
10111213141516
171819
20
212223
24
25
26272829 

Фотодокументи