Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



Детальніше

02.03.2022

LPPSF засуджує незаконні дії Російської Федерації

СОЛІДАРНІСТЬ З УСІМА СЕСТРАМИ І БРАТАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ СПІЛЬНОТИ І ВСІМ НАРОДОМ УКРАЇНИ В ЦЕЙ ТРИВОЖНИЙ ПЕРІОД РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ І ВОРОЖОГО ВОГНЮ.

Вільнюс

24 Лютого, 2022

Дорогі брати та сестри,

Від імені Литовської Федерації промислових профспілок (LPPSF), будь ласка, прийміть нашу глибоку стурбованість у зв'язку з недавньою агресією з боку Російської Федерації і щирою солідарністю з тими, хто стоїть перед цією загрозою.

LPPSF засуджує незаконні дії Російської Федерації (РФ) по відношенню до українського  народу, а також грубі порушення міжнародного права і угод.

Ми повністю підтримуємо і визнаємо заяву українських профспілок і факти, зазначені в цьому документі:

1.    Україна чинить опір агресії Російської Федерації з 2014 року.

2.    Внаслідок агресії український Крим був анексований, окуповані частини Луганської та Донецької областей України. За останні вісім років російської агресії Україна втратила десятки тисяч людських життів, понад 1,5 мільйона наших громадян були змушені стати внутрішньо переміщеними особами.

3.    Президент РФ В.Путін своїм указом від 21 лютого визнав самопроголошені Луганську і Донецьку республіки суверенними і незалежними державами.
Визнання самопроголошених республік ДНР/ЛНР є порушенням міжнародного права і руйнуванням системи безпеки, яка була встановлена після Другої світової війни і розпаду СРСР, а також актом порушення суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України з фактичним виходом РФ з Мінських угод.

4.    Крім того, 21 лютого РФ розпочала офіційне введення російських військ на окуповану територію Луганської та Донецької областей України.

Наймана армія та окупаційні російські сили з розпізнавальними знаками збройних сил самопроголошених Луганської та Донецької республік вже незаконно розміщені на окупованих територіях.

5. Збройні сили України неухильно дотримуються режиму припинення вогню. Поки що вони не проводили ні військових, ні незаконних дій на окупованих територіях.

Водночас на підконтрольній Україні території мирні жителі Донецької та Луганської областей протягом тижня страждають від постійних артилерійських обстрілів з боку окупованих територій.

Більш того, РФ проводить шалену кампанію з дискредитації українських військових шляхом поширення масової дезінформації, провокацій, інсценування обстрілів у Луганській та Донецькій областях, з метою пошуку casus belli, щоб розпочати широкомасштабну війну.

6.Офіційна позиція України, яка неодноразово озвучувалася, ґрунтується на пошуку політико-дипломатичного шляху повернення окупованих територій.

 

Від імені профспілок LPPSF відповідально заявляю, що наша організація підтримає українських товаришів і надасть всю можливу допомогу.

Я також звертаюся до спільноти усіх профспілок Литви з проханням надати солідарну та інформаційну підтримку українській громадськості у боротьбі з агресією РФ та запобігти широкомасштабній війні в Європі.

 

З солідарним привітом,

Даля Якутавіче

Президент Литовської Федерації

промислових профспілок

 



Про керівника


Тецька Ірина Станіславівна ...

Приймальня

немає новин.

Календар подій

Попередні December - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Фотодокументи