Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



Детальніше

05.08.2019

Опубліковані проекти вимог до мінімального обсягу послуг програми медичних гарантій-2020

На сайті Національної служби здоров'я України для ознайомлення та громадського обговорення опубліковано проекти вимог мінімального обсягу послуг за Програмою медичних гарантій у 2020 році. Дотримання вимог буде умовою договору між НСЗУ танадавачем послуг за Програмою медичних гарантій.

 

Це результат спільної роботи 150 позаштатних експертів НСЗУ, лікарів-практиків з усієї України, а також фахівців Національної служби здоров'я України і Міністерства охорони здоров'я України, які працювали разом протягом 5 місяців.

 


Для чого потрібні вимоги до послуг?

НСЗУ може укладати договори з медичними закладами, які автономізовані (перетворені в комунальні некомерційні підприємства), комп'ютеризовані та підключені до електронної системи охорони здоров'я, та оплачувати надані ними послуги за умови, якщо ці послуги відповідають визначеним і затвердженим вимогам.

Наразі вимоги розділені на дві частини:

-  вимоги до загальних послуг стаціонару (терапевтичних та хірургічних): терапія, педіатрія, дитяча хірургія та хірургія для дорослих
-  вимоги до окремих (пріоритетних) послуг, які мають значний вплив на стан здоров'я населення та які будуть оплачені за підвищеним тарифом: амбулаторні ендоскопічні дослідження, стаціонарна допомога пацієнтам з інфарктом міокарда, мозковим інсультом, неонатальна допомога та допомога при пологах.

Коли почнуть діяти вимоги до послуг?

Затверджені вимоги діятимуть, починаючи з 2020 року. За необхідності на наступні роки вимоги можуть бути доповнені чи переглянуті.

Звертаємо увагу майбутніх партнерів НСЗУ, що відповідність розробленим вимогам щодо мінімального обсягу послуг не відміняє необхідності дотримання чинних вимог щодо ліцензування та табелю оснащення закладу.

Що буде, якщо заклад не відповідатиме вимогам до пріоритетних послуг?  

Такий заклад не зможе претендувати на оплату послуг за підвищеним тарифом. Якщо пріоритетні послуги будуть надані в такому закладі, вони будуть оплачені за звичайними тарифами, за умови, що вони відповідають загальному рівню надання послуг.

Коментарі та пропозиції щодо оприлюднених результатів роботи експертів можна надсилати Євгенії Мельник, заступниці начальника відділу взаємодії із зовнішніми експертами, до 1 серпня 2019 року - Yevgeniya.Melnyk@nszu.gov.ua. Всі напрацьовані документи будуть передані для затвердження до Міністерства охорони здоров'я України.

 

 



Про керівника


Тецька Ірина Станіславівна ...

Приймальня

немає новин.

Календар подій

Попередні August - 2019 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01020304
05
060708091011
12
131415
16
1718
1920
21
22
232425
262728
29
30
31 

Фотодокументи